понедељак, 25 септембра, 2023
Ђаци првациМлађи разреди

Дочек ђака првака 2017

Чиме другим отворити прво поглавље било које нове школске године, него наравно, оним најлепшим догађајима у животу једне школе – дочеком ђака првака!

За све оне који годинама раде у школама слике су већ препознатљиве али увек изнова симпатичне и занимљиве. Много малих зебњи и уплашених погледа али изнова упакованих у нова лица која су доскора весело јурцала по летњој прашини за кликером шаренцом или раздрагано прескакала ластиш.
Као и увек, тмурне мисли и ове године су се потрудили да им одагнају топле речи добродошлице наше директорице Мирјане Бараћ и њихови другари из старијих разреда са веселим дочеком.

А онда прозивка! Учитељице Радица Радосављевић, Смиља Савић, Биљана Петровић и Марина Мијајловић читају имена својих нових ђака а ови несигурним и ужурбаним корацима стају у ред чекајући све своје будуће другаре а ко зна једног дана можда и најбоље пријатеље, кумове или понеке љубави, да заједно оду у њихову нову учионицу.

Ипак, као и увек, најрадоснији моменат дана донело наравно школско звонце након којег су, сада већ прекаљени школарци похитали својим родитељима и кућама препуни нових прича и снова.